Записник са Скупштине библиотекара одржане у Вишеграду 31. 5. 2019. год.

У Андрићевом институту у Андрићграду  су одржани 23. Сусрети библиотекара Републике Српске у склопу традиционалне манифестације „Вишеградска стаза“.

За најбољу библиотеку у 2018. години проглашена је Народна библиотека из Градишке, најбољи библиотекар је Виолета Радић из Сребренице, док је најбољи школски библиотекар Данијела Мандић из Источног Сарајева.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић рекла је да су се на данашњем сусрету окупили библиотекари из цијеле Републике Српске и људи који поштују рад библиотекара.

„Библиотекари долазе од Костајнице до Невесиња, то је Република Српска у малом, а наше Друштво увијек окупља све библиотекаре са задовољством. Стремимо ка новим технологијама у савременом библиотекарству, с циљем дигитализације завичајних збирки како бисмо сачували садашњост и пренијели то будућим генерацијама“, навела Мијатовићева.

На почетку Скупштини су наступили студенти Музичке академије у Источном Сарајеву са кратким програмом и одушевили библиотекаре После проглашење најбољих ,Скупштина Друштва библиотекара је усвојила Извјештај о раду Друштва за 2018 и финансијски извјештај,оба извјештаја су једногласдно прихваћена.

Скупштини је присуствовала Сања Бајић,виши стручни сарадник за библиотекарство у Министарству просвјете и културе и директор Народне библиотеке Ужице са сарадницима и директори јавних установа у Вишеграду.

Друштво библиотекара РС показало је и овај пут висок професионални ниво  у припреми и организаицији Скупштине и домаћински приступ према свим учесницима.